Behandelvormen

Ik maak vaak gebruik van de volgende behandelmethodes: 

Schematherapie
"Schematherapie is een bewezen effectieve vorm van psychotherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek of andere langdurige klachten, zoals een zich herhalende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden en veranderen. Tijdens de behandeling wordt de invloed van ervaringen uit je jeugd op je denken en doen onderzocht. Je leert je patronen herkennen en zodanig te veranderen dat je anders gaat denken, je beter gaat voelen en dingen anders gaat doen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier mee om te gaan. Hierdoor zul je beter richting kunnen geven aan je leven en je relaties met anderen kunnen verbeteren." (bron: schematherapie.nl). 

Ik werk vaak met een schematherapeutisch kader, waarbij mijn ervaring is dat cliënten de taal van de schematherapie verhelderend vinden. Tevens kan schematherapie in mijn optiek helpen om ingewikkelde, soms door elkaar lopende patronen te ontwarren, om meer begrip te creëren voor het ontstaan en aanwezig blijven van deze patronen én om daarna nieuw gedrag te oefenen en aan te leren. 

EMDR
"Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode."
(bron: watisemdr.nl).