Therapeut

Mijn naam is Lieke Looijmans. Welkom op mijn praktijkwebsite.

Visie 
Psychotherapeutische behandeling is een heel persoonlijk proces. Je wil goed gaan begrijpen hoe bepaalde klachten en patronen veroorzaakt zijn, maar ook wat maakt dat ze nog blijven bestaan. Ik geloof dat écht en oprecht contact met jezelf en anderen de bron van helen en veranderen is. Contact maken met (nog onbewuste) gevoelens is een belangrijk onderdeel van psychotherapie. Om dat te doen, gebruik ik vaak ervaringsgerichte oefeningen of interventies. 


Werkervaring
In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen, in de richting Klinische Psychologie. Ik heb werkervaring opgedaan bij zowel een vrijgevestigde GGZ-aanbieder als bij meerdere poliklinieken van verschillende grotere GGZ-instellingen. Ik heb me vooral gericht op diagnostiek en behandeling van (jong-)volwassenen die vastgelopen zijn in hun ontwikkeling (persoonlijkheidsproblematiek), op behandeling van complexe angst- en stemmingsstoornissen en trauma gerelateerde klachten. In 2011 ben ik begonnen aan de GZ-opleiding bij Rino Zuid in Eindhoven. Omdat ik me graag verder wilde ontwikkelen, ben ik in 2021 gestart met de opleiding tot Psychotherapeut. Sinds de afronding hiervan combineer ik mijn baan bij een GGZ-polikliniek met een eigen vrijgevestigde praktijk. 

Samenwerkingen
Ik neem deel aan een intervisiegroep met collega-psychotherapeuten die werkzaam zijn in diverse settingen. Dit biedt mij de mogelijkheid stagnaties in processen (uiteraard altijd anoniem) te bespreken en mijn eigen werkwijze intercollegiaal te toetsen. Daarnaast werk ik samen met de collega's van de Rijksstraatweg 251

Registraties

Big-registratie Psychotherapeut: 49917643816
BIG-registratie GZ-Psycholoog: 29917643825


Supervisor Cognitief Gedragstherapeut VGCT (voor meer informatie, klik hier). 
Senior Schematherapeut (voor meer informatie: klik hier)
EMDR-practitioner (voor meer informatie, klik hier)

 

KVK-nummer praktijk: 93214685
AGB-code: 94011518
AGB-code praktijk: 94068212